Nagyhalász helyett Krsko rendezi a záró fordulót

pirosban Lovas Zoltán a debreceni 3. fordulóban

Október utolsó hétvégélyén kerül megrendezésre a magyar-szlovén egyéni bajnokság negyedik, záró fordulója.
Az áprilisi Nagyhalászi forduló a szlovén szövetség kérésére elhalasztották, az e hét szombati versennyel kapcsolatban a pálya tulajdonosa, Albók József az alábbi közleményt adta a SZON-nak:
"Tisztelt salakmotor szurkolók! 

Nehéz döntést kellett meghoznom, amit az önök, a sportág érdekében tettem. A tervek szerint április 23-án lett volna nálunk a magyar-szlovén bajnokság első fordulója.  Akkor a szlovénok kérték, hogy halasszuk már el. Mi teljesítettük a kérésüket és hogy az a hónap ne egyen verseny nélkül, megszerveztük vasárnapra a MACEC Kupát. Aztán beindult a nagyüzem sorra jöttek a világversenyek, a különböző nemzetek bajnoki fordulói. Így aztán már csak októberre maradt időpont a két magyarországi fordulóra.

Korábban soha nem rendeztünk versenyt ilyen késői időpontban, most erre kényszerültünk. Igen ám,  de a motorosok nagy része már befejezte a szezont, családjával pihen. Már Debrecenbe is nehezen jött össze a mezőny, szombatra pedig lehetetlen a szlovének és a mieink mellé olyan motorosokat meghívni, akik megfelelő színvonalú viadalra adnának garanciát, mint a tavalyi volt, amikor például szlovénok nem is álltak a dobogóra. Mindent megtettünk, amit sportbarát kapcsolataink lehetővé tettek. Több mint húsz versenyzőt hívtunk fel, köztük Kuberát, Lampartot, Rempalát, Jamrógot, Levisint,  Lysakot és még sorolhatnám. Ők mint korábban, ismét garanciát adtak volna a színvonalra, mert úgy vélem, hogy  Nagyhalászi Speedway Ring már egy nívót jelent a szurkolóknak, ezt most nem lehet biztosítani, junior és kezdő motorosokkal. Emiatt bár Önök miatt igen fájt, de hivatalos levélben kértem a hazai szövetséget a verseny lemondására. Bízom a szurkolók megértéseben és remélhetőleg a következő esztendőben is rangos viadalokkal tudjuk majd Önöket kárpótolni" - tudatta Albók József.

A bejelentés követően a krskoi klub felajánlotta, hogy a vasárnapi Matija Duh emlékére rendezendő verseny keretén belül lebonyolítják a bajnokság 4. fordulóját, amelyet a magyar szövetség is elfogadott.

A harmadik alkalomma megrendezésre kerülő emlékversenyen induló 16 vaspapucsos kiléte már nyilvánosságra is került.

A négy magyar: Bárány Márk, Fazekas Dennis, Füzesi Richárd és Magosi Norbert;  a négy szlovén: Anže Grmek Matic Ivačič, Miran Praznik és Nick Škorja mellett a dán William Drejel, az osztrák Daniel Gappmaier, az olasz Nicolas Vicentin és Paco Castagna, a román Andrei Popa, az ukrán Nazar Parnicki és a lengyel Kacper Szopa valamint Tomasz Orwat fogadta el a szervezők meghívását.

A nagyok mellett a 16 éven aluliak számára 250cc betétfutamok at is rendeznek, melyen a debreceni Lovas Zoltánnak három szlovén és két cseh ellenfele lesz ezen a napon.

A 16 órától kezdődő viadal jelenleg startlistája:

* A 16-os rajtszámot a lengyel Tomasz Orwat fogja viselni vasárnap.
Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi