SGP: Dominik Kubera kapta a szabadkártyát

 


Az Orlen FIM Warsaw Speedway GP szabad-kártyás versenyzője a 24 esztendős lesznói születésű Dominik Kubera lesz, aki már sokak szimpátiáját kivívta a salakmotorsportban. 

Bár fiatal versenyzőről beszélünk, Dominik sok szép eredmény tudhat már magáénak: Junior Európa Bajnok, Világbajnoki ezüst és bronzérmes, tavaly a Lublin csapatával kivívta a lengyel Ekstraliga bajnoki címét, melyhez nagymértékben hozzá is járult. 

Legnagyobb eredményének mégis az számít, hogy 2021-ben a kétnapos, Lublinban megrendezett SGP fordulóban ezüst illetve bronzérmet nyert, szintén szabad-kártyásként. Tavaly óta a SEC állandó résztvevője, miután az Európa Bajnokságon a bent maradást jelentő 5. helyen zárt. 

Sokan, joggal várnak tőle jó eredményt az SGP 2. fordulójában, Varsóban. Ehhez azonban az is szükségeltetik, hogy a szervezők egy jó pályát hozzanak létre, melyre ígéretet is tettek a tavalyi fiaskó után. 

Az Orlen FIM Warsaw Speedway GP mezőnyét Bartlomiej Kowalski és Wiktor Przyjemski pályatartalék teszik teljessé, akik a 17-es, illetve a 18-as startszámmal állnak fel.

A 21 éves Kowalski Wroclaw csapatában versenyez a PGE Ekstraligában, míg a 2022-es SGP2 versenyzője, a 17 éves Przyjemski szülővárosában, a Bydgoszczban versenyez a lengyel első osztályban.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi