SEC elődöntő Debrecen: Woźniak jött és nyert




Május 1-jén, igazi tavaszi időjárás fogadta a SEC 3. kvalifikációs versenyére kilátogató mintegy 4000 nézőt a debreceni Perényi Pál Stadionban.
Már az előzetes rajtlista latolgatás alapján is kérdéses volt a továbbjutók névsora, hiszen több olyan salakmotoros érkezett Debrecenbe esélyesként, mint ahány továbbjutott onnan a nagyhalászi Challenge-be. 

Rengeteg keresztbeverés és meglepetés tarkította a versenyt, melyet végül az idén is kitűnő formában versenyző lengyel Szymon Woźniak nyert meg 13 ponttal, míg a 2., 3. és 4. helyért külön-futamban küzdött meg három versenyző. 

A külön-futamot a lett Andzejs Lebedevs nyerte meg, így ő a második helyre érkezett meg a kvalifikációban, szintén továbbjutó helyen zárt a második helyezett a svéd Jacob Thorsell, míg a nap nagy vesztese a 3. helyezett a dán Niels Kristian Iversen, aki ugyan remekül ismeri a debreceni pályát, de csak tartalék helyen tudta kvalifikálni magát a Challenge-be.

Nem sikerült a tegnapi nap a csehek kiválóságának, Václav Milík a harmadik futamában bukott és feladni kényszerült a versenyt. Nagy csalódás a Hampel szurkolóknak és magának Jarosław Hampelnek is, hogy mindössze egyetlen ponttal maradt el a 2-4. helyen dúló csatározástól, így az ötödik helyen végzett tegnap. 

A hazai versenyzők közül Kovács Roland 12. lett, megszerzett 4 pontjával, míg Magosi Norbert a 15. helyet szerezte meg 3 pontjával. 

Végeredmény






Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi