Teljes a SEC mezőnye

 


A vasárnapi Challenge után, a szervezőbizottság nyilvánosságra hozta annak az öt versenyzőnek a nevét, aki idén az egész szezonra szóló belépőjegyet (wild card) kapott a Salakmotoros Egyéni Európa Bajnoki döntőkbe. 

A tavalyi top 5 versenyző:

Leon Madsen Dánia
Janusz Kołodziej Lengyelország
Mikkel Michelsen Dánia
Patryk Dudek Lengyelország
Dominik Kubera Lengyelország

mellé a nagyhalászi Challenge után csatlakozott:

Dimitri Bergé Franciaország
Kacper Woryna Lengyelország
Jan Kvéch Cseh Köztársaság
Grzegorz Zengota Lengyelország
Andreas Lyager Dánia

hozzájuk érkezik majd a négy fordulóra az öt szabad-kártyás versenyző:

Antonio Lindbäck Svédország
Andžejs Ļebedevs Lettország
Kai Huckenbeck Németország
Václav Milík Cseh Köztársaság
Adam Ellis Nagy Britannia

Ha megnézzük a szabad-kártyás versenyzőket azt kell, hogy mondjuk, idén sikerült nagyon jól eltalálnia a bizottságnak a résztvevő neveket. A svéd fenegyerek bizonyítási vágytól fűtve versenyez, a korábbi lett Európa bajnok sem rossz választás, német versenyzőnek mindenképpen "illik" a főmezőnyben lennie, hiszen Németország is rendez döntőt. Akárcsak a Cseh Köztársaság. Saját jogán képviseli ugyan a cseheket Kvéch, azonban a pardubicei utolsó fordulóban muszáj a cseh közönség elé tárni egy Václav Milíket. Végezetül, mivel brit versenyzőnek nem sikerült kvalifikálnia magát a döntő sorozatba, így egyértelmű volt, hogy a szigetország is kap egy szabad-kártyát. 

Az már bizonyos, hogy a varsói GP edzésén súlyosan megsérült Dominik Kubera nem tud a sorozatban résztvenni (az első két fordulóban biztosan nem, de még a szeptemberi rajthoz állása is kérdéses a csigolyaműtét utáni állapotában), így helyette az első számú tartalék helyre besorolt versenyző fog majd rajthoz állni. Nem hivatalos értesülések szerint a négy tartalék: Timo Lahti Finnország, Szymon Wozniak Lengyelország, Niels Kristian Iversen Dánia és Mads Hansen Dánia. 


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi