Interjú: Andžejs Lebedevs


A mai 2025-ös SGP kvalifikáció eredményhirdetése után kapta mikrofonvégre a debreceni közönségkedvencet Goóz Gábor kollégánk. Az interjút az alábbiakban olvashatják:

Egy újabb őrült verseny Debrecenben. Hogyan értékelnéd a mai napot?

- Nehéz megítélni. Elkövettem néhány hibát. Először rögtön az első futamomban. Aztán pontot buktam az utolsó futamomban, és így külön-futamot kellett vívjak a továbbjutásért. Végül happy-enddel zárult a mai verseny számomra. Irány a GP Challenge Pardubicében, nagyon boldog vagyok. Nagyon szoros verseny volt, minden hiba súlyos pontokat jelent egy ilyen kiélezett helyzetben. 

Korábban többször rajthoz álltál már itt Debrecenben, most azonban a pálya egy kis átalakításon esett át. Meglepett téged a változás?

- Őszintén szólva mindig szeretek itt versenyezni, ez az egyik kedvenc pályám. Mindig nagyon boldog vagyok, ha itt lehetek, nekem teljesen mindegy milyen állapotban van a pálya. Alapvetően szeretem a pálya formáját, és persze a közönséget, amely mindig szurkol nekem. Mindig örömmel jövök vissza ide.

Nem is kell sokat várni a visszatérésre, néhány hét múlva ugyanis itt rendezik meg a SEC első fordulóját. Máshogy tekintesz a SEC-re, mint az SGP-re? 

- Minden nap, minden verseny más. Minden nap új fejezetet írunk a történelemben, sőt, minden futamban. De ha a GP-t össze kellene hasonlítani a SEC-kel, akkor azt mondanám, hogy korábban természetesen gyengébb volt a SEC mezőnye, de ha most ránézünk a résztvevőkre, akkor láthatjuk, hogy nagyon-nagyon erős a felhozatal, hiszen több versenyző jelenleg is, vagy korábban állandó GP-résztvevő volt. De azt hiszem én is erős versenyző vagyok, hiszem, hogy bárkit meg tudok verni.

Ha már Grand Prix, idén állandó résztvevője vagy a sorozatnak. Hogyan értékelnéd az eddigi teljesítményedet?

Mindenki láthatta az első három fordulóban milyen eredményt értem el. De még hátra van 8 forduló, a saját kezemben van a sorsom. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy eddig nem tudtam a legjobb tudásom szerint teljesíteni. De remélhetőleg ebből sokat tudok tanulni, és az elkövetkező futamokban meg tudom mutatni, hogy le tudom győzni ezeket a srácokat, hogy aztán végre sikerüljön összehozni elődöntőket, és később akár döntőket is.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi