Lebedevs fő célja, a junior világbajnoki cím

Andžejs Lebedevs
Mint arról már beszámoltunk, a Speedway Best Pairs verseny 1. fordulójára a lett válogatott kapott meghívást szabad-kártyásként. A lett trió oszlopos tagja Andžejs Lebedevs, aki a speedwayeuro.com oldalnak mesélt a 2014-es évről és idei terveiről.

Mit tudsz mondani a 2014-es szezonról? Elégedett vagy vele?
- Hát, általában nem voltam mindig túl boldog a 2014-es szezonban. (nevet)

Miért?
- Volt egy csomó dolog, amit elterveztem és egyszerűen nem működött. De jön az új szezon és igyekszem, hogy minden amit ebből tanultam, az olyan problémákat segítsen megoldani, ami 2014-ben volt. 

Úgy döntöttél, hogy maradsz a Lokomotív csapatában (Nice PLZ, 1. liga, - a szerk.), de én úgy hallottam, hogy kaptál néhány ajánlatot az Extraligából is. Igaz ez?
- Őszintén szólva mindig kapok Extraligás és 1. ligás ajánlatokat. Azonban még élő szerződésem van a Lokomotívval és úgy gondolom, hogy az Extraliga még túl korai lenne számomra. Ami pedig az 1. ligás klubokat illeti, nem volt értelme, hogy máshová menjek. A Lokomotív nagyon megbízható 1. ligás klub, mindamellett legjobb, hogy hazai klub. 

Hogyan tudnád összefoglalni a Speedway Európa Bajnoki sorozatot, mint eseményt? Tetszett?
-  Ez egy klassz esemény, nagyon tetszett! Még nem indultam ilyen eseményen és úgy éreztem, mintha a Grand Prix résztvevője lennék. Jó, hogy ilyen versenyek léteznek, és jó, hogy a One Sport odafigyel erre. Kívánom nekik, hogy tovább tudják fejleszteni az eseményt, mert ez egy nagyon fontos sorozat a salakmotorozás világában. 

Szeretnél résztvevője lenni a SEC sorozatnak idén?
- Minden attól függ, hogy tovább jutok-e a Salakmotoros Junior Világbajnokságon. Ha bejutok a junior világbajnoki döntőkbe, akkor nem fogok indulni a felnőtt Európa Bajnokságban. Ez az utolsó évem, mint junior versenyző, ezért nagyon oda akarok koncentrálni az U21-es Egyéni Világbajnokságra.

Mit tudsz arról mondani, hogy résztvevője leszel a Speedway Best Pairs eseménynek? Tetszik neked ez a sorozat is?
- Persze, természetesen. Mi versenyzünk az első fordulóban Lengyelországban és ha jól sikerül a prezentáció, akkor azt hiszem Holstedben is versenyezni fogunk. Németországban biztosan nem fogunk versenyezni, mert marketing okokból, ott a házigazdák fognak rajthoz állni.

Egy időre térjünk vissza a versenyre Lengyelországba, tetszik neked a MotoArena?
- Igen, ez egy nagyszerű, harcos pálya. Már kétszer versenyeztem ott és nagyon tetszett. Ott mindenhol lehet versenyezni - kívül, belül. Tényleg nagyszerű pálya.

 Mit gondolsz, lehetőség nyílhatna Lettorszában, Daugavpilsben az ilyen eseményekre, amiket a One Sport szervez, Egyéni Európa Bajnokság, Legjobb Párosok Kupája?
- Ez nem kérdés számomra (nevet), inkább a szervezőknek és klub tulajdonosoknak. Nem tudok válaszolni erre a kérdésre. A szurkolóknak biztosan tetszene. Lehetséges volna ez? Ezt csak a szervezők tudják.

Mit tudsz mondani arról, hogy jelenleg milyen helyzetben van a salakmotorozás Lettországban? Hármótokról (Andžejs Lebedevs, Kjasts Puodžuks és Maksim Bogdanovs) sokat hallani, de vannak mások?
- Van egy iskolánk, ahová hozzánk hasonló fiúk járnak. Jelenleg kb. 10-15-en vannak és lehetséges, hogy lesznek közöttük jó versenyzők. Néhányan közülük potenciális utódaink és talán 3 vagy 5 év múlva képesek leszünk felvenni a versenyt a legmagasabb szinten, például a Salakmotoros Világ Kupában. 

És mi a helyzet veled? Mik a céljaid a 2015-ös szezonra?
- A cél nyilvánvaló - azt szeretném, ha a lehető legjobban versenyeznék minden csapatomban, és annyi pontot gyűjtsek, amennyit lehetséges. Természetesen ugyanez vonatkozik az indulásomra az U21-es világbajnokságon, ahol a fő cél a világbajnoki cím. Be akarok jutni a döntőkbe és küzdeni az éremért. Tavaly ezt nem sikerült elérni, remélem idén sikerül megvalósítani a terveimet. 

Kívánom, hogy elérd mindezt, és köszönöm az interjút.
- Én köszönöm.


@Radosław Zieliński

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi