Nincs engedély sem Gdanskban,sem Czestochowaban

PLZ 2.liga-
A lengyel motorsport szövetség határozata alapján a lengyel 2.ligában nem vehet részt sem a tengerparti Gdansk,sem pedig a Czestochowa sem.Az oka ennek a kemény döntésnek az,hogy a két klub nem tudta kifizetni meghatározott időre tartozását.

A döntés szerdán született meg,de pénteken jelentették be sajtóközleményben a hírt. Mindkét klubnak nagyon komoly adósságai vannak,és a megállapodás értelmében legalább a 40%-át be kellett volna fizetniük.Mivel nem tettek eleget kötelezettségüknek a PZM keményen lépett fel.

Nem jó hír ez a csapatok szurkoló táborainak sem,hiszen idén nem lesz lehetőségük majd a PLZ 2.liga versenyein csapatukat biztatni.

Ennek ellenére talán a versenyzők a legnagyobb vesztesek! Aláírták a klubokhoz szerződéseiket,és most már nem sok remény van számukra a ligában részt venni. Szám szerint  27 sportoló járt pórul a két klubnál,köztük példaként néhány ismert név:
Gdansk: Magnus Zetterström, Renat Gafurov, Justin Sedgman, Eduard Krcmar, Kamil Brzozowski
Czestochowa: Dawid Stachyra, Nikolai Busk Jakobsen, Claus Vissing, Oliver Allen, Oleg Beschastnov 

Az idei PLZ 2.liga eredetileg hét csapattal rajtolt volna el ,de most öt csapatosra csökkent a bajnokság. 

A lengyel przegladsportowy.pl internetes portál írása szerint,amíg ezek a vezetők maradnak Gdanskban,és Czestochowaban,addig nem sok remény van a speedway újra élesztésére. Ami miatt a PZM kitiltotta őket a bajnokságból,az elkövetkezendő szezonban legjobb kétszer meg gondolni ki hova írja alá szerződését. 

 przegladsportowy.pl


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi