40 év fölöttiek is húzzák majd a gázt a lengyel ligában


A 2016-os lengyel liga sorozat csapat összetételeiben több negyven év fölötti pilótát is találhatunk.A bajnokság legidősebb versenyzője Piotr Swist aki egyébként a Polonia Pila csapatát fogja majd erősíteni.Az egykori junior világbajnok közel áll a rekord megdöntéséhez,amit a lengyelek felejthetetlen alakja Andzej Huszcza tart,aki 50-évesen intett búcsút a lengyel ligás karrierjének.

A lengyel liga egyik legsikeresebb versenyzője Greg Hancock is idén már a 46-ik életévét tölti majd be,és ő a Torun nagy reménysége lehet majd. Herbienél egy évvel fiatalabb a lengyelek koronázatlan királya Tomasz Gollob ,valamit a svédek nagy öregje Magnus Zetteström is.

Ebben a szezonban a norvég motoros,de lengyel útlevéllel is rendelkező Rune Holtának is 43 gyertya fogja majd díszesíteni a születésnapi tortáját.Holtától két évvel fiatalabb a Falubaz Zielona Góra csapatkapitánya Piotr Protasiewicz,valamint a két rzeszówi szerződtetett Maciej Kuciapa,és Magosi Norbert is. Negyven éves idén Mariusz Staszewski és a hamarosan betöltő Rafal Trojanowski,valamint Grzegorz Walasek is.

Szinte mindannyian bebizonyították már,hogy a koruk a nevük mellett csak egy egyszerű adatnak számít,hiszen a motoros ugyan olyan rutinosan mozognak mint huszonéves társaik.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi