Interjú Tabaka Józseffel - Céljairól kérdeztük


A Debrecen Speedway SE versenyzőjét kérdeztük mik a tervei,céljai a 2018-as szezont illetően.Józsika elárulra,hogy a bajnoki címét szeretné megvédeni idén ....


Áprilisban kezdődik a magyar salakmotoros országos egyéni bajnokság.Tavaly sikerült különfutamban legyőznöd Magosi Norbit így a bajnoki cím a tiéd lett.Mitk a terveid a bajnoksággal kapcsolatban?

- A magyar bajnokival kapcsolatban a célom, hogy megvédjem a címemet. Sokkal nehezebb lesz megvédeni. Nagyon motiváltnak érzem magam és mindent meg is fogok tenni, hogy sikerüljön.

Nem igazán tudni rólad semmi hírt külföldi klubokkal kapcsolatban,itt a ligákra gondolok.Kaptál-e ajánlatokat,láthatunk esetleg valahol?


- Persze kaptam ajánlatokat. De én az Edinburghi esésem után volt egy nagy törés nem kellettem a profi ligákba, így a motorozás mellett dolgoznom kellett, hogy meg tudjak élni. Azóta elkezdtem valamit, amit nem szeretnék félre dobni mert ha az ember brit, vagy lengyel ligázni akar akkor az teljes elfoglaltság 12 hónapon keresztül. Így a hazai versenyekre koncentrálok. Próbálkoztam pár éve lengyel ligával, de mindig pénzügyi problémák voltak így nem erőltett ezt a vonalat az idei szezonban.

Azt gondolom voltak szép sikereid Angliában,Miért nem próbálkozik szivesen magyar versenyző a brit szigeteken ,mi ennek a valódi oka?

- Karrierem eddigi legjobb része volt én imádtam,és azokra az eredményekre vagyok a legbüszkébb.Az ottani tapasztalatok amik rengeteget formáltak a motorozásomon, és a személyiségemet is. Illetve az ott köttetett barátságok a mai napig is tartanak. Ami a brit ligát illeti elég nagy költség az első év de ha ott az ember tud csinálni egy 5,5-6,5-ös átlagot nagy baj nem lehet, és onnan rengeteget tud fejlődni. Én minden motorost csak bíztatok ha van lehetősége akkor brit liga. Sokkal jobb mint bármelyik más profi liga.


Tavaly harmadik helyen zártál a barátség kupa egyéni versenyben.Idén láthatunk majd a sorozatban ,és mik a céljaid?


- Idén nem lesz egyéni része csak csapat de abban viszont nyerni akarok.

Lesz idén 43.virágkarneváli verseny mit lehet e erről valami információt tudni?

- Persze lesz! Ezt a hagyományt nem szabad megszakítani. Az még nagyon távoli verseny a két Európa bajnoki viadal amit előbb sikeresen meg kell rendezni a klubnak.

Ebben az évben már még nehezebb lesz a továbbjutás az európa bajnoki sorozatban ,mivel csak négy motoros jut csak tovább közvetlenül a Challengebe.Mi erről a véleményed?

- Hú nagyon kemény az eb évről évre. Csak négyen jutnak a Challengbe ami brutálisan nehéz feladat. Engem nagyon motiválnak a nehézségek, és nagyon örülök neki, hogy ilyen jó kvalitású motorosokkal kell felvenni a versenyt. Nagyon várom már a névsort biztos nagyon jó verseny vár ránk.

Mik a céljaid a Grand Prix kvalifikációs sorozatban ?

- Nem tudom hol fogok indulni, de nagyon jó lenne tovább jutni tavaly is meg volt a lehetőség mert a sebességem megvolt, de a rajtok nem jöttek ezen kell javítani és akkor van reális esély a továbbjutásra.

Páros Európa bajnoki elődöntő kerül sor hazánkban.A tét a dániai döntőbe kerülés.Voltál már bronzérmes ebben a sorozatban,viszont egy pár sikertelen év áll ögöttünk.Mit gondolsz van idén rá esély újra a magyaroknak a fináléba motorozni ?


- Ezüst érmünk van Norbival. A tavalyi év borzasztó volt nagyon rosszul mentünk. De itthon egy ismert hazai pályán fogunk indulni és azt gondolom hogy tovább tudunk jutni és mindent meg fogunk tenni azért hogy sikerüljön is. -fejezte be a beszélgetést Tabaka József

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi