Egy műszaki hiba nem játék ebben a sportban,akár komoly következményei is lehetnek...

Mint minden motorsportban a salakmotorban is közbe szól a technika ördöge,ami néha súlyos sérülésekkel is járhat.Nagyon jó példa többet között mikor a kuplunglánc elszakad vagy éppen a hátsólánc okoz kalamajkát. Sok-sok salakmotorosnak vannak emlékei,mikor példaként egy startpróbánál elszakad a kuplunglánc és ekkor az óriási fordulatszám miatt elrepül a lánc.Ez a meglepetés a másodperc töredéke alatt jön létre,amit igazából esély sincs lereagálni. Általában szépen végigvág a versenyző bal lábán,vagy éppen far tájékon okoz kellemetlen sérülést.

Futam közben viszont még gyalázatosabb dolgok is történhetnek ha a lánc elszakad,mivel itt már a motorosok óriási tempóval száguldanak a pályán.Gondoljunk csak bele mikor kanyarban közel száz kilométeres sebességnél történik ilyesmi ,akkor a motorosnak mondhatni csak a védőangyala dönti el a sorsát.A szerencsésebb eset,mikor nem érkezik mögötte egy másik motoros,akinek szinte esélye sincs kikerülni az előtte éppen eleső,vagy éppen már a salakon fekvő sportoló társát.Ekkor sajnálatos módon borzalmasan súlyos sérüléseket is szenvedhetnek.

A speedway sportban a versenyzők,és szerelők egyaránt nagyon oda figyelnek mindig a lánc megfelelő állapotára és emiatt nem kockáztatnak és megfelelő időközönként cserélik .

Vannak viszont ennek ellenére váratlan,és kiszámíthatatlan esetek is amit éppen ez a videóanyag mutat be.Látszik rajta,hogy Piotr Protasiewicz szépen vezeti a futamot magabiztos előnnyel nagy szerencsére,és ezt követően bemutatkozik a technika ördöge,és váratlanul hatalmasat esik. 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi