SGP - Martin Vaculik meglepetés győzelme Prágában


Szombaton Prágában rendezték meg a Speedway Grand Prix harmadik fordulóját. Ez a verseny viszont az eddigi fordulók legunalmasabb versenyének mondható, de ez természetesen csak az én véleményem. Ezen a fordulón egyértelműen brillirozott a szlovák Martin Vaculik, aki szinte rakéta rajtokat produkált és ennek köszönhetően kiváló futamokat láthattunk tőle.Vaculik kitűnően motorozott a Markéta Stadionban és teljesen megérdemelten lett a győztes. 

Az első futamában nem volt még kideríthető a brit Tai Woffinden formája, viszont a verseny folytatásában zsinórban nyerte a futamát az alapszakasz végéig.Az elődöntőben második helyen kvalifikálta magát a fináléba, majd a fináléban második helyen érkezett célba szlovák vetélytársa mögött. 

Az idei egyéni világbajnokság eddigi legjobb formájában mutatkozott be az ausztrál Jason Doyle is, hiszen a tegnapi fordulón több bajnoki pontot tudott felhalmozni mint az elmúlt két versenyen összesen.Doyle idei álmos formája után Prágában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ami rá is fért, hiszen idén eddig nem sokat villantott a kerguruk sztárja. 

A lengyelek számára most sem sikerült a dobogó....

Az egyetlen polák Maciej Janowski volt aki a fináléba került, ám ott hibás rajt miatt kizárás lett a jutalma. Ettől függetlenül Magic 14 bajnoki pontot tudott összetettben felhalmozni ezen a prágai estén.

A bajnokság listavezetője Bartosz Zmarzlik számára sem feküdt nagyon a cseh ovál, de annak ellenére hogy csak az ötödik helyen fejezte be a versenyét továbbra is maradt a listavezető. A lengyel kétszeres egyéni világbajnok érdekes módon csak két futamban tudott első helyen végezni, viszont a kisdőntőben a harmadik hely számára a prágai este véget jelentette. A verseny döntő futama után viszont megmutatta azt, hogy egy igazi sportember és Vaculik győzelmének elsőként gratulált.

A brit salakosok drámája ezúttal Bewley....

Emlékezzünk vissza néhány évvel ezelőtt a lengyel Ekstraliga fordulón Tai Woffinden bukott hatalmasat mikor a motorja ketté tört, most a prágai versenyen az eddigi GP történelem első váztörését Daniel Bewley élte át, szerencsére minden komolyabb sérülés nélkül. A brit tehetség hatodik helye viszont nagyon jónak számít ugyanis a dán sztárok csak mögötte tudták végezni. 

Leon Madsen tegnapi produkciója nagyon hullámzó volt, és az alapszakasz után is csak nyolc ponttal várta a folytatást. A kisdőntőben viszont csak az utolsó helyen tudott célba érni ami csak a hetedik helyre volt elegendő. 

A magyar szerelőkkel rendelkező Anders Thomsennek nagyon sokan szurkolnak hazánkból is, viszont a tegnapi verseny nem igazán jött össze neki. Remekül kezdte versenyét hiszen három futamából hét pontot motorozott össze, de ezután már nem tudott eredményes lenni. A folytatásban annak ellenére hogy a fináléba kerüléshez is megvolt  az esélye, már nem tudott pontot gyűjteni, és a kisdőntőben is ki esett bukása miatt. 

Az ausztrál Jack Holder teljesítménye igazán meglepő volt a verseny első szakaszában, de ezután szinte csak egy-egy pontot tudott elcsípnie. A versenyt végül hét ponttal tudta befejezni 

Nem kedvezett ez a forduló több versenyzőnek, pedig biztosra mondhatjuk, hogy sokkal több van bennük. Fredrik Lindgren, Patryk Dudek, Robert Lambert, valamint a dán Mikkel Michelsen biztosan nagyon hamar szeretné elfelejteni ezt a fordulót. Közülük is a leggyengébb láncszem a dán salakos volt. 

A mezőny 15.helyen Pawel Predzpelski végzett és a mai fordulón is bizonyította, hogy nem elég erős, és így továbbra is a bajnoki tabella utolsó helyen tanyázik. 

A tegnapi verseny tizenhatodik helyén a cseh szabad kártyásként induló Jan Kvech végzett. Érdekességként említenénk meg, hogy a pénteki SGP2 bajnokságban fantasztikusan versenyzett, viszont az SGP erőviszonyaihoz még fel kell nőnie... 

Végeredmény SGP 3.forduló Prága :

1. Martin Vaculik (szlovák) (3,2,2,3,2,3,3) 18 - 20
2. Tai Woffinden (brit) (1,3,3,3,3,2,2) 17 - 18
3. Jason Doyle (ausztrál) (3,1,0,3,1,2,1) 11 - 16

*************
4. Maciej Janowski (lengyel) (3,0,1,2,3,3, T) 12 - 14
5. Bartosz Zmarzlik (lengyel) (2,1,3,2,3,1) 12 - 12
6. Daniel Bewley (brit) (1,3,2, M, 2,1) 9 - 11
7. Leon Madsen (dán) (2,0,2,1,3,0) 8 - 10
8. Anders Thomsen (dán) (2,2,3,0,0, F) 7 - 9

---------------
9. Max Fricke (ausztrál ) ) (0,0,3,2,2) 7 - 8
10. Jack Holder (ausztrál) (3,2,0,1,1) 7 - 7
11. Fredrik Lindgren (svéd ) (1,3,2, 1,0) 7 - 6
12. Patryk Dudek (lengyel) (1,3,1,0,1) 6 - 5
13. Robert Lambert (brit) (0,2,1,1,2) 6 - 4
14. Mikkel Michelsen (dán) (0,1,0,3,0) 4 - 3
15. Paweł Przedpełski (lengyel) (2,0,0,0,1) 3 - 2
16. Jan Kvech (cseh) (0, d, 1,2,0) 3 - 1
17. Daniel Klima (cseh) (1) 1
18. Petr Chlupac (cseh) – nem N

Futamról futamra :
1. J. Doyle, P. Przedpełski, D. Bewley, M. Michelsen
2. M. Janowski, B. Zmarzlik, T. Woffinden, J. Kvech
3. J. Holder, L. Madsen, F. Lindgren, R. Lambert
4. M. Vaculik, A. Thomsen, P. Dudek, M. Fricke
5. D. Bewley, R. Lambert, B. Zmarzlik, M. Fricke
6. F. Lindgren, M. Vaculik, D Klima, P. Przedpełski
7. P. Dudek, J. Holder, J. Doyle, M. Janowski
8. T. Woffinden, A. Thomsen, M. Michelsen, L. Madsen
9. A. Thomsen, D. Bewley, J Kvech, J. Holder
10. B. Zmarzlik, L. Madsen, P. Dudek, P. Przedpełski
11. T. Woffinden, M. Vaculik, R. Lambert, J. Doyle
12. M. Fricke, F. Lindgren, M. Janowski, M. Michelsen
13. M. Vaculik, M. Janowski, L. Madsen, D. Bewley (M)
14. T. Woffinden, M. Fricke, J. Holder, P. Przedpełski
15. J. Doyle, B. Zmarzlik, F. Lindgren, A. Thomsen
16. M. Michelsen, J. Kvech, R. Lambert, P. Dudek
17. T. Woffinden, D. Bewley, P. Dudek, F. Lindgren
18. M. Janowski, R. Lambert, P. Przedpełski, A. Thomsen
19. L. Madsen, M. Fricke, J. Doyle, J Kvech
20. B. Zmarzlik, M. Vaculik, J. Holder, M. Michelsen
Elődöntők:
21. M. Janowski, T. Woffinden, D. Bewley, L. Madsen
22. M. Vaculik, J. Doyle, B Zmarzlik, A. Thomsen (F)
Döntő:
23. M. Vaculik, T. Woffinden, J. Doyle, M. Janowski (T)


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi