Niels Kristian Iversen nyerte a 48.Debrecen Nagydíjat!


Augusztus huszadika nem telhet el salakmotor verseny nélkül,és ez nem történt másképpen a mai napon sem.Szép számú kilátogató publikum izgulhatta a helyszínen végig a futamokat,amin egykori Grand Prix sztárok is részt vettek.

A verseny legnagyobb csemegéje volt újra látni az egykori két debreceni sztárt Adorján Zoltánt,és Tihanyi Sándort,Mindketten többszörös Debrecen Nagydíj győztesek,és sokunk egykori példaképei ők.Nagyon sok örömet okoztak nekünk azzal,hogy újra motorra pattantak.Nem esik messze az alma a fájától,ugyanis a két legenda unokája is pályára léptek ezen a napon,és a két kis srác is megmutatták,hogy motoros családból származnak...

 A Perényi Pál Stadionban a 48.Debrecen Nagydíj győztese,végül a dán Niels Kristian Iversen lett,aki a fináléban  nagy csatában szerezte meg a győzelmet honfitársa Jonas Seifert-Salk előtt.A dobogó harmadik fokára az orosz Vadim Tarasenko állhatott fel. Iversen így tavalyi esztendő után ismét a legjobb lett a Civís városban,így biztosak lehetünk abban,hogy nagyon szívesen motorozik a debreceni Stadionban.

A fináléban negyedik helyen a finn Antti Voulas végzett,míg az ötödik helyen a lengyel licencel versenyző ukrán Viktor Trofimov végzett.


Nem sikerült a skalpvadászat a svéd versenyzőnek pedig remekül kezdett.Két futamgyőzelemmel indított Antonio Lindbäck,majd ezt egy motorhiba követte.Ezután már a brazil születésű versenyzőnek nem sok pont irodott a neve mellé,és az első elődöntőben is csak negyedik helyen ért célba.Nem volt szerencséje a tavalyi dobogós Timo Lahtinak sem,hiszen ő is búcsúzni kényszerült a második elődöntőből,pedig ő ettől függetlenül nagyon pont erősen versenyzett az alapszakaszban.Hasonló sorsra jutott a lengyel Jakub Jamróg is,aki az alapszakaszbeli teljesítménye után a döntőbe várható volt,ám a mai napon a szerencse elszegődött mellőle .Az első futamában eredménytelen volt a szlovén Nick Skorja,viszont ezt követően nagyon összeszedetten motorozott,és az alapszakasz után neki is 11.pontot sikerült szereznie.A kisdöntőben viszont már nem adta neki a brillírozás,és már csak civilbe nézhette végig a döntő futamot.
Honfitársa Matic Ivacic,tegnap még győzelmet ünnepelhetett Németországban egy nemzetközi meghívásos versenyen,ám a mai napon mélyen az elvártak alatt teljesített,és megszerzett hat pontjával csak a mezőny második felében végzett.



A mezőnyben két magyar salakmotoros kapott lehetőséget,de sajnos számukra nem sikerült szép eredménnyel zárni a napot.Kovács Roland egyetlen pontot szerzett,míg Magosi Norbert három motorhibája mellett pont nélkül a 16.helyen végzett.



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi